Από κεραυνό την ώρα που βρισκόταν στη θάλασσα χτυπήθηκε νεαρός τουρίστας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Αγίας Αγάθης, στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Πρόκειται για ένα 26χρονο Βρετανό που βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές. Ο νεαρός τουρίστας βρίσκονταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων λουομένων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Ο νεαρός εκείνη την ώρα έκανε σερφ (θαλάσσια δραστηριότητα) με σανίδα SUP και η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε από την παραλία.

Μάλιστα βρισκόταν πάνω στη σανίδα και έκανε άθληση με ταχύτητα την ώρα που έβρεχε και παρά τις φωνές των υπολοίπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουομένων ο 26χρονος Βρετανός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου θα διενεργήσουν τη σχετική έρευνα.

Προσπάθησε να τον σώσει ένας παλιός ποδοσφαιριστής

Η τραγωδία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται λίγο μετά την 1 και μισή το μεσημέρι, εν μέσω της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει.

Ο 26χρονος βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα πάνω στη σανίδα τύπου SUP ενώ από την στεριά η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε. Τότε ένας κεραυνός έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον κεραυνοβολήσει!

Η φίλη του άρχισε να καλεί σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση από το σημείο, βρίσκονταν ένας 47χρονος παλιός ποδοσφαιριστής, από τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας, ο Βραζιλιάνος Wander Machado.

Μιλώντας ο ίδιος στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, πέταξε το κινητό του και έπεσε μόνος του στη θάλασσα με τα ρούχα, κολυμπώντας για να φθάσει κοντά στον άτυχο Βρετανό.

«Μόλις τον πλησίασα, είδα ότι ήταν γυρισμένος μπρούμυτα στο νερό και το πρόσωπό του ήταν μελανό! Αμέσως κατάλαβα ότι το κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό και άρχισα να τον τραβώ για να τον βγάλω στη στεριά. Φοβόμουν μην πάθω κι εγώ τα ίδια, αφού έβρεχε ακόμα. Όμως δεν σταμάτησα.

Όταν τον έβγαλα, άρχισα να του δίνω τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τον μαλάξεις και ότι άλλο γνώριζα. Ζούσε ο άνθρωπος ακόμα, άκουγα την καρδιά του και είχε παλμούς. Σε λίγο έφθασαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε..»

Υπήρξε προειδοποίηση για την καταιγίδα

Σημειώνεται ότι ο μετεωρολόγος του Real Voice 99.5 Γιάννης Μανωλάς, προειδοποιούσε με συνεχείς ανακοινώσεις μέσα από την ομάδα του στο Facebook δύο ώρες πριν συμβεί το τραγικό συμβάν ότι θα ξεκινούσε έντονη κακοκαιρία με καταιγίδα, χαλαζόπτωση και “βομβαρδισμό” από κεραυνούς στις περιοχές από Λίνδο, Κάλαθο, Χαράκι, Αρχάγγελο, Κολύμπια κλπ (όπως και συνέβη), ώστε να απομακρυνθεί και ο κόσμος από τις παραλίες.

Άλλωστε σε γενικές οδηγίες για την προφύλαξη από κεραυνούς αναφέρεται ότι όταν ξεσπά καταιγίδα δεν τρέχουμε είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα με πλωτά μέσα, δεν καθόμαστε κάτω από ψηλά δέντρα και δεν ανεβαίνουμε σε λόφους ή σε σημεία με υψόμετρο.