Με την στολή του φαντάρου  είναι πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα πέρασε την πύλη του στρατοπέδου νεοσυλλέκτων Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον πατέρα του -ο οποίος ήταν συγκινημένος, καθώς, όπως ανέφερε, και εκείνος είχε υπηρετήσει στη Θήβα-, ενώ παρόντες ήταν οι στενοί του συνεργάτες, αλλά και οι άνδρες της ασφάλειάς του.

Ο Στ. Κασσελάκης χαιρέτησε και φίλησε τον πατέρα του, πήρε την βαλίτσα του και ξεκίνησε προς την πύλη. «Είναι τιμή μου που είμαι εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα» είπε μπαίνοντας στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως δεν σκοπεύει να κάνει χρήση της άδειας νεοσυλλέκτων και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να βγει από το στρατόπεδο το τριήμερο.

Λίγο πριν το στρατόπεδο, ο Στ. Κασσελάκης έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης, ενώ σταμάτησε και σε ένα κατάστημα οπτικών, όπου αγόρασε φακούς επαφής.

Σύντομη ομιλία στο κέντρο της Θήβας

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνομίλησε με πολίτες και φυσικά δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους. Λίγο αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια σύντομη ομιλία στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με τους πολίτες να του εύχονται: “Καλός πολίτης”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  την περασμένη εβδομάδα, είχε μιλήσει για τη στρατιωτική του θητεία στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

“Σε λίγες ημέρες μπαίνω στρατιώτης, νομίζω στη Σπάρτη. Θα μείνω 15 ημέρες μέσα, βασική εκπαίδευση. Δεν μου φαίνεται περίεργο”, απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

“Αντιθέτως, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Πρέπει να σκεφτούμε πόσους απόδημους έχουμε έξω και αν θα επέστρεφαν. Μακάρι να εκσυγχρονίζαμε τη χώρα μας και το στράτευμα.

Ένα από τα βασικά οράματα που έχω είναι, με τον πληθυσμό να είναι σταθερός, να μειωθεί ο πληθυσμός από την Αθήνα προς την επαρχία. Να δημιουργήσουμε hubs ερευνητικά, να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού, να χτίσουμε σπίτια, πράσινα σπίτια, να φτιάξουμε κοιτίδες”.