Άλλο ένα τραγικό περιστατικό, το τρίτο στη συνέχεια, σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου αποδείχθηκε μοιραίο το μπάνιο για έναν 57χρονο άντρα χθες καθώς άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ κολυμπούσε στον Πύργο Ψηλονέρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα «ένας 57χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία ¨ΠΥΡΓΟΣ ΨΗΛΟΝΕΡΟΥ¨ του Δήμου Πλατανιά Χανίων. Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης».

Και 47χρονος στην Χερσόνησο

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου ένας 47χρονος άντρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «στον 47χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ¨ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής»

Τέλος, ένας ακόμα πνιγμός σημειώθηκε στη Χερσόνησο, όταν ένας 90χρονος Γάλλος έχασε τη ζωή του κολυμπώντας σε πισίνα.