Χωρισμένη με δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο και εγκαταλειμμένη πρόσφατα από τον δεύτερο σύζυγό της είναι η 37χρονη που σκότωσε το τρίτο παιδί της, ένα μωρό έξι μηνών στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Η γυναίκα που σόκαρε το Πανελλήνιο με την πράξη της έχει άλλα δύο κοριτσάκια, 6 και 7 ετών, από τον πρώτο της σύζυγο. Μάλιστα, φέρεται να ήταν παρόντα και τα δύο τη στιγμή που εκείνη χτύπησε μέχρι θανάτου το βρέφος.

Το άτυχο μωρό το είχε αποκτήσει με τον δεύτερο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να την είχε εγκαταλείψει πριν από περίπου ένα μήνα. Έτσι, εκείνη μετακόμισε με τα τρία παιδιά σε οικία απέναντι από αυτή που κατοικούν μέλη της οικογένειάς της (η αδελφή της και οι γονείς της).

Η τοπική κοινωνία, η οποία γνώριζε τα προβλήματα της 37χρονης, δεν περίμενε ότι θα μπορούσε εκείνη να φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της βρίσκονταν στο πλευρό της και τη στήριζαν. Άλλωστε, ήταν οι παππούδες του βρέφους που το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ένας γείτονας, αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο thestoday.gr περιέγραψε το τρομακτικό σκηνικό στο Μακροχώρι: «Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια».

«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το, αλλά ήταν αργά», δήλωσε.

Η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι λειτουργική.

Ήταν συμμαθήτρια των 21, που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Μαθήτρια της τάξης η οποία αποδεκατίστηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τον Απρίλιο του 2003 ήταν η 37χρονη που σκότωσε το παιδί της στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 37χρονη ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003, όταν 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο έγκυρες πηγές εξηγούν ότι έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή στο τραγικό δυστύχημα.

Άλλωστε, δεν ήταν το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής -σε ηλικία 35 ετών- έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα.

 Το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού, που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην Εθνική Οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση, 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.