Το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών και σχεδιασμού στον δήμο Ελευθέριου Κορδελιού – Εύοσμου… Άρθρο του…

Το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών και σχεδιασμού στον δήμο Ελευθέριου Κορδελιού – Εύοσμου…

Άρθρο του Σωκράτη Εδίρνελη (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελευθέριου Κορδελιού-Ευόσμου με τον συνδυασμό της Μαρίας Μανούκα, «Μαζί στην Ανάπτυξη»).

Η έλλειψη αθλητικών υποδομών όπως γήπεδα καλαθοσφαίρισης, γήπεδα ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο, χώροι ενόργανης γυμναστικής, πετοσφαίρισης κ.ά είναι εμφανής στον δήμο Ελ. Κορδελιού-Εύοσμου.

Οι απερχόμενες διοικήσεις του δήμου και η τωρινή διοίκηση εκ του αποτελέσματος δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια ως προτεραιότητα στα προγράμματά τους την υλοποίηση αθλητικών υποδομών.

Οι μοναδικές παρεμβάσεις ήταν η συντήρηση σε στέγη κλειστού αθλητικού χώρου και η τοποθέτηση καρεκλών.

Λίγα γήπεδα συνεπάγεται με τη μη επαρκή εξυπηρέτηση σωματείων είτε για την διεξαγωγή αγώνων είτε για τις διαθέσιμες ώρες προπονήσεων και άθλησης των πολιτών.

Μάλιστα παρατηρούνται και κοινωνικές αναταραχές μεταξύ των σωματείων για την σειρά προτεραιότητας.

Ειδικότερα σε έναν δήμο που η ρύπανση από τις γειτνιάζουσες βιομηχανίες είναι αυξημένη σε μεγάλο βαθμό θα έπρεπε να υπάρχουν χώροι άθλησης τόσοι που να αντιστοιχούν πραγματικά στον μόνιμο πληθυσμό του δήμου ( 150.000 περίπου) που τον καθιστά στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο στην β.Ελλάδα μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης!

Άξιο αναφοράς είναι οι χιλιάδες των νέων -επομένως ο χαμηλός δείκτης πληθυσμιακής γήρανσης και ο μεγάλος αριθμός της μαθητικής κοινότητας.

Άλλη πονεμένη ιστορία η έλλειψη σχολείων!

Το μοναδικό αθλητικό μεγάλο έργο που υποτίθεται είχε δρομολογηθεί να υλοποιηθεί ήταν το γήπεδο άνωθεν περιφερειακού στον Εύοσμο από τα κονδύλια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ένα κουφάρι.

Ένα έργο που πρέπει να χρηματοδοτηθεί λόγου του αυξημένου κόστους από την κεντρική διοίκηση του κράτους.

Φυσικά δεν υπήρξαν οι ανάλογες πιέσεις προς σε αυτήν από την διοίκηση του δήμου με συνέπεια το έργο να είναι ημιτελές και να μένει μόνο στις μελέτες.

Η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στον δήμο θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους δημότες του αλλά τους πολίτες από όμορους δήμους και ακόμη και όλο τον νομό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πολίτες από περιοχές της Χαλκηδόνας, της Ν. Μεσήμβριας, των Κουφαλίων της Χαλάστρας, του Λαγκαδά κ.ά αναγκάζονται να μετακινούνται οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε κολυμβητήρια της ανατολικής Θεσσαλονίκης!

Όλα αυτά τα χρόνια προσωπικά ασχολούμαι με τον αθλητισμό και ήρθε πλέον η στιγμή να αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές για το παιδί μου, για τα παιδιά μας!

Δεν θέλω να στερηθούν τα παιδιά μας ότι στερηθήκαμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

Δεν θέλω να υπάρχει η απουσία οράματος και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.

Πώς θα απολογηθούμε αύριο στα παιδιά μας;

Η παράταξη μας “ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ’’ Ελ.Κορδελιού-Εύοσμου με υποψήφια δήμαρχο την Μαρία Μανούκα έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα από το πρόγραμμα μας στις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο δήμος και οι πολίτες του!

Σωκράτης Εδίρνελης

Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής πορείας για τον Δήμο Ελ.Κορδελιού-Εύοσμου.

Στις προγραμματικές προτεραιότητες της παράταξής μας είναι οι αθλητικές υποδομές, η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας, η ενίσχυση του πολιτισμού, η οργανωμένη διαχείριση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, η καθαρή πόλη και η τεχνοκρατική και δυναμική διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο!

 

Το άρθρο Το πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών και σχεδιασμού στον δήμο Ελευθέριου Κορδελιού-Εύοσμου-Άρθρο του Σωκράτη Εδίρνελη εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.