Το Κόσοβο ζήτησε από τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα κοινά σύνορά…

Το Κόσοβο ζήτησε από τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα κοινά σύνορά και προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο να προστατεύσει την εδαφική του ακεραιότητα, αφότου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για τιμωρητικά μέτρα κατά του Βελιγραδίου και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι «δεν θέλει πόλεμο».

«Καλούμε τη Σερβία να αποσύρει αμέσως όλα τα στρατεύματα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο», είπε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, απαιτώντας από το Βελιγράδι να «αποστρατιωτικοποιήσει» 48 στρατιωτικές και αστυνομικές βάσεις, «οι οποίες αποτελούν μόνιμη απειλή για τη χώρα μας».

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών στο «κόκκινο» από την περασμένη Κυριακή (24/9), όταν Σέρβοι παραστρατιωτικοί έστησαν ενέδρα σε περιπολικό της αστυνομίας του Κοσόβου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στη μάχη που ακολούθησε, σκοτώθηκαν τρεις Σέρβοι ένοπλοι κοντά στο χωριό Μπανίσκα.



Το άρθρο Το Κόσοβο προειδοποιεί τη Σερβία: «Αποσύρετε άμεσα τον στρατό σας από τα σύνορα» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.