Ανοιξιάτικο και με πολύ καλές θερμοκρασίες θα είναι το επόμενο διήμερο με τον καιρό να είναι εξαιρετικός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αλλά το σκηνικό θα αλλάξει δραστικά, ξεκινώντας από το απόγευμα της Δευτέρας (27/3).

Εκτός από τις βροχές, τις καταιγίδες και τους έντονους ανέμους, θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη και 2-3 η ελάχιστη σε διάφορες περιοχές.

Πριν έρθει η αλλαγή αυτή, ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι/απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας θα είναι εξαιρετικός και ιδανικός για εξορμήσεις, δεδομένου και του εορτασμού της εθνικής επετείου

ΕΜΥ: Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και την Τετάρτη 29/3

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη χώρα, το επόμενο διήμερο με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι με βελτίωση από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 Μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Bελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή.