Σε αναζήτηση ευθυνών με αποκεφαλισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. επιδίδονται όλοι και φυσικά το πολιτικό σύστημα για την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια έξω από την OPAP Arena με συνέπεια να δολοφονηθεί ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής.

Βρέθηκαν επτά αξιωματικοί ως εξιλαστήρια θύματα και ουδείς ασχολείται με αυτό καθεαυτό το φαινόμενο, της ύπαρξης οργανωμένων συμμοριών, δήθεν φιλάθλων, που είναι πορωμένοι και θέλουν να σκοτώσουν οι μεν τους δε. Δεν ασχολούνται με το ποιοι εκτρέφουν το θηρίο, που οργανώνονται όλοι αυτοί οι “στρατοί” και ποιους υπηρετούν, αλλά κάθε φορά ψάχνουν για εύκολα θύματα, προκειμένου να κατευνάσουν τα αισθήματα οργής της κοινής γνώμης.

Λες και είναι εύκολο για την τροχαία να συνοδεύει από τα σύνορα, μέσω Αντιρρίου, μέχρι την Αθήνα 100 κακοποιά στοιχεία ή να παρακολουθεί κάθε γειτονιά της Αθήνας, από που θα ξεπηδήσουν ομάδες χουλιγκάνων, που είναι αδελφοποιημένοι με Κροάτες και άλλα διεθνή παράσιτα του αθλητισμού. Αλλά και αν τους παρακολουθούσαν και τους συνόδευαν τι θα κατάφερναν; Κάθε χούλιγκαν και ένας αστυνομικός;

Είναι φυσικό λοιπόν καθώς ο κύριος όγκος των Κροατών χούλιγκαν πέρασε στην Ελλάδα, κυρίως μέσω της Κακαβιάς, να μην υπάρχει καμία έγγραφη διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το τι θα κάνουν στις πύλες εισόδου μαζί τους. Όταν αυτή η διαταγή έφτασε, σε κανένα σημείο δεν έλεγε να τους απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν έτσι κι αλλιώς.

Καταγραφή των ονομάτων και των οχημάτων

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , η πρώτη επικοινωνία με τις πύλες εισόδου της χώρας έγινε στις 11 το πρωί της Δευτέρας (7/8).

Από τη διεύθυνση αθλητικής βίας ενημέρωσαν τους προϊσταμένους ότι πιθανόν θα έρθουν Κροάτες για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτό που ζήτησαν από τους προϊσταμένους ήταν να κάνουν καταγραφή των ονομάτων και των οχημάτων. Τους ζήτησαν επίσης να δουν εάν είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, να κάνουν ενδελεχή σωματικό έλεγχο κ.λπ.
Οι Κροάτες υποστήριζαν πως έρχονταν στην Ελλάδα για… μπάνιο και διακοπές

Όταν ρωτούσαν τους Κροάτες πού πάνε, άλλοι έλεγαν πως πηγαίνουν στην Πάτρα, ενώ άλλοι έλεγαν πως πάνε για μπάνιο ή ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές. Έτσι, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα.

Στις 15:00 περίπου της Δευτέρας, ο κύριος όγκος των Κροατών είχε περάσει στην Ελλάδα.

Είχε πλέον ενημερωθεί και προφορικά η αθλητική βία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και γραπτή ενημέρωση. Από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 από την Κακαβιά πέρασαν 20 ΙΧ και 4 βαν.

Ωστόσο, αργότερα έφτασε και η διαταγή στην Κακαβιά που έλεγε απλά να κάνουν ελέγχους.

Παραμένει αναπάντητο γιατί έφτασαν στην Αθήνα και μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια και γιατί δεν τους σταμάτησαν έστω στην Ελευσίνα.

Γ. Οικονόμου: «Κραυγαλέα αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ»

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία», προσθέτοντας ότι η ΕΔΕ έχει ως στόχο την απόδοση ευθυνών.

«Υπήρξε μια τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, πέρασαν Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, πέρασαν Αθηνών-Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Είναι απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο« σχολίασε μιλώντας στον Alpha.

Ξεκαθάρισε δε ότι «Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Ρωτάει ο κόσμος και φυσιολογικά τι έγινε με μια τέτοιου είδους κραυγαλέα, απαράδεκτη αποτυχία, τελειώνουμε με 7 απομακρύνσεις. Απαντώ ξεκάθαρα ότι βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Δεν νοείται στελέχη της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίζουν με αυτού τους είδους τον τρόπο αυτά τα περιστατικά και οι πληροφορίες. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, σοβαρότητα και καλύτερη συνεργασία».

Η φράση αυτή του κ. Οικονόμου ερμηνεύεται ως προάγγελος νέου κύματος εκκαθαρίσεων και ενδεχομένων έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.