Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Τεράστια προβολή του Πηλίου χάρη στην άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον – Πανέμορφο...

Τεράστια προβολή του Πηλίου χάρη στην άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον – Πανέμορφο το Χόρτο

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής ομορφιάς και ειδικότερα της μοναδικής γραφικότητας του Πηλίου σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτέλεσε η περιπετειώδης άφιξη του Στάνλεϊ Τζόνσον στη βίλα του στο Χόρτο, στη νότια πλευρά του Βουνού των Κενταύρων, στην αγκαλιά του Παγασητικού κόλπου.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά κυρίως τα βρετανικά ασχολούνται με τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, ο οποίος αψήφησε την οδηγία του γιου του για μη άσκοπες μετακινήσεις και ταξίδεψε μέχρι το μαγευτικό Πήλιο, αλλάζοντας αεροπλάνο στη Σόφια.

Ο 79χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας έξι παιδιών (από δύο γάμους), έφτασε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας και έτσι δεν παραβίασε την απαγόρευση πτήσεων που ισχύει με τη Βρετανία.

Παρέκαμψε όμως την οδηγία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για μη άσκοπα ταξίδια, προκαλώντας την οργή των Βρετανών.

Η βίλα – όνειρο στο Πήλιο

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας διαμένει κάθε χρόνο σε πολυτελή βίλα στο Χόρτο Πηλίου.

Η βίλα Ειρήνη είναι χτισμένη πάνω στο βουνό και έχει καταπληκτική θέα στον Παγασητικό. Απέχει μόλις 5 λεπτά από τη θάλασσα, ενώ για να φτάσει κάποιος στην παραλία διασχίζει έναν πανέμορφο ελαιώνα.

Αυτή είναι η βίλα που έχει ο πατέρας τού Μπόρις Τζόνσον στο Πήλιο | tanea.grΤο σπίτι είναι χτισμένο με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και πισίνα.

Μάλιστα, όταν δεν μένει εκεί, ο Στάνλεϊ Τζόνσον νοικιάζει τη βίλα σε όσους διαθέτουν… γερό πορτοφόλι.

Τι είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον για την επίσκεψη στην Ελλάδα

Από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Πήλιο, ο 79χρονος Τζόνσον δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail: «Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές καθώς προσπαθώ να θωρακίσω την περιουσία μου από τον κοροναϊό ενόψει της ερχόμενης τουριστικής χρονιάς».

«Πρέπει να πάρω μέτρα για την τήρηση αποστάσεων στην ιδιοκτησία μου καθώς εδώ το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ».

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ακόμα:  «Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από όσα έχω δει οι αφίξεις των Βρετανών δεν θα κάνουν κακό στους Έλληνες αφού οι Έλληνες είναι τόσο προσεκτικοί».

Απαντώντας σε δημοσίευμα της Daily Mail που τον επέκρινε για αυτή του την κίνηση επανέλαβε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να διεκπεραιώσει απαραίτητες εργασίες στον ξενώνα Villa Irene που κατέχει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα διατεθεί ασφαλής προς ενοικίαση με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση.

O πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού εθεάθη το βράδυ της Πέμπτης σε χαλαρό δείπνο μόνος του, στο αγαπημένο του εστιατόριο στο Πήλιο

Αντίδραση Βρετανού βουλευτή

Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έκανε λόγο σε δήλωσή του με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο Βουλευτής των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν, ενώ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Στάνλεϊ Τζόνσον.

Το Νότιο Πήλιο και το Χόρτο συγκεκριμένα όπου βρίσκεται η Βίλα Ειρήνη της οικογένειας Τζόνσον, είναι για χρόνια το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Μετά το διαζύγιο από τη σύζυγό του ο Μπόρις Τζόνσον, είχε επιλέξει το Χόρτο για να αποδράσει με τη νεαρή σύντροφό του τότε Κάρι Σίμοντς, την Πρωτοχρονιά του 2019, όπου εντοπίστηκαν από Άγγλους να τρώνε μαζί σε ταβερνάκι στο Λαύκο.
Πηγή: Tanea.gr/iefimerida.gr/magnesianews.gr