Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι περιοχών γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο στους νομούς, Βοιωτίας, Φωκίδας, Αχαίας, Κορινθίας από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1.00 τη νύχτα.

Η  μεγάλη δόνηση είχε εστιακό βάθος 12,7 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό της ήταν στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού, λίγα χιλιόμετρα νότια της Αράχωβας και της Δεσφίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο σεισμός έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές αλλά και στην Αττική.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε καμία κλήση για βοήθεια ή αναφορά για ζημιές από τον σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας.

Πάνω από δέκα μετασεισμοί καταγράφηκαν στον Κορινθιακό μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα.

Όπως φαίνεται από την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού, οι περισσότεροι μετασεισμοί ήταν της τάξης του 0,9 με 1,3 Ρίχτερ:
σεισμός

Το Γεωδυναμικό επισήμανε πως οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι αρκετά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στη 01:00 σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Δυνατός σεισμός μεγέθους 5,1 στον Κορινθιακό κόλπο στις 1.02 περίπου 12 χλμ νότια της Δεσφίνας. Έντονα αισθητός και στην Αττική. Η περιοχή του Κορινθιακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η εικόνα δε δείχνει επίκεντρα, αλλά τις τοποθεσίες στις οποίες αναφέρθηκε ότι έγινε αισθητός».