Ο τραγουδιστής Σωκράτης Μάλαμας, που μάλιστα σήμερα (29/9) έχει τα γενέθλιά του και γίνεται 66…

Ο τραγουδιστής Σωκράτης Μάλαμας, που μάλιστα σήμερα (29/9) έχει τα γενέθλιά του και γίνεται 66 ετών, σε μια από τις συναυλίες του ζήτησε συγγνώμη από το κοινό για όλα τα άσχημα, που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης είπε:

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για όλα, για όλα παιδιά.

Για τους φόνους, για τα πράγματα που συμβαίνουν όλη την ώρα, για την απάθεια, που μας διακατέχει, για το “λίγο” που έχουμε καταντήσει.

Σας ζητώ συγγνώμη ειλικρινά, από καρδιάς».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @thanasokratia

Η Χαλκιδική και η Γερμανία

Ο Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής και μέχρι την εφηβεία του μεγάλωσε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη.

Την πρώτη του κιθάρα την απέκτησε όταν ήταν 13 ετών, ως επιβράβευση για τις σχολικές του επιδόσεις.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, επέστρεψε και πάλι στη Γερμανία για να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της Στουτγάρδης.

Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του αποφασίζει να επιστρέψει και να πάει για σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, μαθητεύοντας δίπλα στον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και στον Νότη Μαυρουδή.

Κομβική όμως υπήρξε η γνωριμία του με τον Νίκο Παπάζογλου, καθώς εκείνος ήταν ο άνθρωπος που αναγνώρισε το ταλέντο του και πίστεψε σε εκείνον, όταν τον άκουσε να τραγουδάει.

Αρχικά, ο Σωκράτης Μάλαμας ήταν κιθαρίστας στις live εμφανίσεις του και μάλιστα υπάρχουν βίντεο ντουκουμέντα, στα οποία και βρίσκεται δίπλα του στις συναυλίες.

Ο Σωκράτης Μάλαμας είχε κάνει πριν τη συνεργασία του με τον Παπάζογλου απόπειρα να μπει στη δισκογραφία, όμως η Lyra απέρριψε το υλικό, λέγοντάς του πως δεν είναι εμπορικό.



Μέχρι τη στιγμή που ο Νίκος Παπάζογλου τον άκουσε και διέκρινε το ταλέντο του, οπότε και τον έπεισε να μπει για ηχογράφηση στο στούντιο και να ετοιμάσει την πρώτη του δουλειά, με τίτλο «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» το 1989.

Από εκεί και πέρα, η πορεία του καλλιτέχνη ήταν συνεχώς ανοδική, με πολλές επιτυχίες και κομμάτια που το κοινό τραγουδάει δυνατά σε κάθε εμφάνισή του.

Έχει συνεργαστεί στη διάρκεια της πορείας του με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, η ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ο ερμηνευτής και συνθέτης Αλκίνοος Ιωαννίδης, η ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, οι τραγουδοποιοί Ορφέας Περίδης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αλλά και σπουδαίους στιχουργούς, όπως ο Μανώλης Ρασούλης, ο Άλκης Αλκαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Ακούστε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του:

Το άρθρο Σωκράτης Μάλαμας: «Συγγνώμη για τους φόνους, για όλα» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.