– Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με σχέδιο και συνεργάστηκαν ετερόκλητες ομάδες.- 

– Ενθάρρυνση από την πολιτική στήριξη και το κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.-

– Πέντε συνολικά οι τραυματίες αστυνομικοί, 16 συλλήψεις, 11 προσαγωγές.-

Με πολιτική ενθάρρυνση και συνένωση δυνάμεων ακραία στοιχεία  της αριστεράς, αντιεξουσιαστές,  μπαχαλάκηδες και χούλιγκανς από σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας έκαναν άνω-κάτω την Νέα Σμύρνη τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς και προκαλώντας κλίμα πολέμου, που έχει ως συνέπεια να ξεσπά έντονη πολιτική αντιπαράθεση και να πλήττεται η χώρα εν μέσω μιας σκληρής πανδημίας.

Σύμφωνα με επιτόπιες πληροφορίες, μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό, οι ετερόκλητες ομάδες κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη από τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές για πόλεμο και με στόχο να χτυπήσουν αστυνομικό.

Παίρνοντας θάρρος από την πολιτική στήριξη μετά το κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι ομάδες εκτραχύνθηκαν και έβαλαν ως στόχο την κατάλυση της έννομης τάξης, όπως κάνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας π.χ. στη Θεσσαλονίκη με την κατάληψη του ΑΠΘ.

Βέβαια εκ των υστέρων ο ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί και πάλι νομιμόφρων με τήρηση των προσχημάτων καταδικάζει τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση, αλλά με την γνωστή υποκρισία.

Μάλιστα η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι ο τραυματισμός του αστυνομικού οφείλεται σε προβοκάτσια, που είχε ως στόχο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ…

Πως εκτελέστηκε το σχέδιο των τραμπούκων

Αλλά οι πληροφορίες μιλούν για σχέδιο με σύμπραξη ακραίων στοιχείων και τραμπούκων, που κρύβονται πίσω από τα άγρα επεισόδια και τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με το Protothema.gr, περίπου 800 άτομα που έκαναν στην άκρη οπαδικές κόντρες και άλλες ίντριγκες των Εξαρχείων, συνασπίστηκαν και κατέβηκαν με το πλήθος των 5.000 ατόμων στην πλατεία και στη συνέχεια στην πορεία προς το τοπικό Α.Τ με το σχέδιο να έχει ως εξής:

Μετά την ενιαία επίθεση σε βάρος των έξι διμοιριών που είχαν κυκλώσει το τμήμα, δεν θα επιχειρούσαν να εισβάλουν στο εσωτερικό, αλλά θα διασπάζονταν σε υποομάδες και θα έστηναν ενέδρα για να χτυπήσουν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ή της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Και το έκαναν.

Εικόνα με την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό από ψηλά 

Νέα Σμύρνη επεισόδια (FULL) 🔞

 

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα 70 κουκουλοφόρων, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από αυτούς, ορμάει και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον γκρεμίζει ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

 

Τραυματισμός
Ο τραυματισμένος αστυνομικός δέχεται τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του 

 

Δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον πεσμένο αστυνομικό και αρχίζουν με κλωτσιές και γροθιές να τον ξυλοκοπούν άγρια. Κάποιοι και ενώ ειναι πεσμένος στην άσφαλτο, συνεχίζουν να τον χτυπούν και τον βρίζουν.

Τα χτυπήματα που δέχεται στο κεφάλι ειναι σφοδρότατα. Ο ανηλεής ξυλοδαρμός διαρκεί περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.

 

asty1

 

Ο χτυπημένος αστυνομικός και δίπλα τα ρόπαλα και οι πέτρες των τραμπούκων

Ένας από τους δράστες τον κλωτσάει και φωνάζει «θα πεθάνεις!». Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται μετά από μισή ωρα – αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει από τα οδοφράγματα με τους φλεγόμενους κάδους που είχαν στήσει οι μπαχαλάκηδες.

Ο 24χρονος ειδικός φρουρός από την βόρεια Ελλάδα, μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή.

Επίσης έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα ενώ τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου. Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις μάχες σώμα με σώμα με τους μπαχαλάκηδες σε διάφορα σημεία της Νέας Σμύρνης.

Οι αναλυτές της Αστυνομίας εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξουν νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της Αθήνας γιαυτό και εκπονούν σχέδια για να αποφευχθούν νέα θερμά επεισόδια.

Συνολικά έχουν γίνει 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές.

Τα πρώτα λόγια του τραυματία – Ηθελαν νεκρό, λένε οι αστυνομικοί

«Είμαι καλά, θα αντέξω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο 24χρονος τραυματίας στους συναδέλφους του.  «Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου» πρόσθεσε.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN: «Ηθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ηδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Καλλιακμάνης πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής ανέφερε:

«Αν δεν γυρνούσε η ομάδα ΔΡΑΣΗ να τον απεγκλωβίσει από τα χεριά τους αυτή τη στιγμή θα ήταν νεκρός και αυτό ακριβώς θέλουν. Θέλουν νεκρό αστυνομικό» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι έχουν φοβερή επιθετικότητα και εκφράζουν βία χωρίς όρια. «Πρέπει να ανησυχήσει όλη η κοινωνία».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια και πριν ολοκληρωθεί το προανακριτικό έργο από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε  ανακοίνωση, που ανέφερε ότι μέχρι εκείνη την ώρα είχαν γίνει δέκα συλλήψεις  ενώ τουλάχιστον τρεις ήταν οι τραυματίες αστυνομικοί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου 400 κουκουλοφόροι που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια αναφέρει:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».