Μάχη σε δύο μέτωπα έδιναν ως το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στην Πεντέλη και η οποία το απόγευμα εκινείτο απειλητικά προς το Ντράφι, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: το ένα μέτωπο κινείται αργά προς το βουνό και το δεύτερο (το πλέον δύσκολο) κινείται νότια προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη. Η πυρκαγιά είναι στα 500 μέτρα από το Ντράφι.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου έφταναν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Στις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη. Η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε αμέσως για να συνδράμει στο έργο της εκκένωσης, ενώ ο κόσμος έφερνε στο νου σκηνές από την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι, τότε, που η φωτιά ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Στις 18:20 εστάλη μήνυμα από το 112, στο οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τεράστια δύναμη πυροσβεστών και 11 αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα

Συνολικά, το απόγευμα επιχειρούσαν: 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων 1 ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού και 1 ακόμη ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.
Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ριπών ανέμων, οι Air Tractors δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και αποχωρούσαν. Δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη.

Συνέχιζαν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονταν με άλλα ελικόπτερα από την περιφέρεια.

Στην Πεντέλη, η Τροχαία διέκοπτε την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους, όπως Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς το Ντράφι, όπως και στις οδούς Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς την Πεντέλη.

Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος, όπως και στις οδούς Καλλισίων και Παπαδιαμάντη, προς το Ντράφι