Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, παραδόθηκε στην γαλλική αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Παράδοσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26/04) στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Ο Μεσολογγίτης Νίκος Αλιάγας, που παρουσίασε την εκδήλωση, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Η 89χρονη διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια συγκλόνισε τον κόσμο με την αξεπέραστη μελωδική φωνή της και καταχειροκροτήθηκε.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας, έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη Μουσική Διεύθυνση, ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η Νάνα Μούσχουρη ερμηνεύει τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας: