Με στοιχεία, όπως DNA, αποτυπώματα , καταθέσεις και ανάλυση οπτικού υλικού. προσπαθεί η ΕΛΑΣ να φτάσει στον δράστη ή στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά  του αστυνομικού της ΥΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξευθηκε σε ευθεία βολή, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη από χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τους 424 προσαχθέντες , για τυχόν κατάλοιπα στα χέρια τους, από τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας.

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 424

Όλοι – και οι 424 που κρατούνταν στο Αλλοδαπών- αφέθηκαν ελεύθεροι σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου που μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην Φαίη Μαυραγάνη.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα την εν λόγω διαδικασίας η οποία θα ολοκληρωθεί στη διευθυντή εγκληματολογικών ερευνων , είναι κάτι το οποίο θα πάρει αρκετό χρόνο .

Έτσι, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «χτίσουν» έναν πρώτο κύκλο υπόπτων, κάτι το οποίο ήδη έχουν κάνει, έτσι ώστε να διευκολύνουν αλλά και να επιταχύνουν τις διαδικασίες .

Αρκετοί από τους προσαχθέντες είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα .

Ερευνώνται τα κατασχεθέντα ευρήματα

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στα κατασχεθέντα ευρήματα που επίσης έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια .

Πρόκειται μεταξύ άλλων για αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσα στον χώρο του γηπέδου με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι άτομα που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, εκτοξεύοντας όχι μόνο μία αλλά τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, στη συνέχεια επέστρεψαν εντος του γηπέδου .

Μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδες και φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά τα επεισόδια, ερευνώνται εξονυχιστικά στη ΔΕΕ.

Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην εξέταση υπολειμμάτων από καμένα ρούχα. Και αυτό γιατί, ίσως, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, τα άτομα στα οποία ανήκαν, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουν ίχνη και ακολουθήσει η ταυτοποίησή τους, τους έβαλαν φωτιά, χωρίς όμως να προλάβουν να τα καταστρέψουν ολοσχερώς .

Πάντως, αναφέρεται πως οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο γύρω από τα άτομα τα οποία προσήχθησαν και τον πρώτο κύκλο υπόπτων που έχει δημιουργηθεί, αλλά επεκτείνονται καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ήταν τελικά ανάμεσα στους προσαχθέντες.