Προβληματισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται αρκετοί επιστήμονες, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες καθώς η κοσμοσυρροή στις κεντρικές εμπορικές οδούς της χώρας έσπασε κάθε ρεκόρ.

Με ουρές πολλών μέτρων να σχηματίζονται έξω από πολυκαταστήματα, αλλά και εκατοντάδες καταναλωτές να περιδιαβαίνουν τους στενούς εμπορικούς δρόμους, η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τη Γαλλία μπορεί να αποδειχθεί πολύ μικρότερη από την πραγματική, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Και αυτό γιατί, μια ανάσα πριν την επιβολή ενός τρίτου αυστηρού lockdown φαίνεται πως βρίσκεται η Γαλλία, λόγω της πιθανότητας μαζικής διασποράς του κορωνοϊού εξαιτίας των νέων μεταλλάξεών του.

Ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου το ενδεχόμενο νέου γενικού «απαγορευτικού» παραμένει πάνω στο τραπέζι, συζήτηση που παρακολουθεί και η επιστημονική κοινότητα στην Αθήνα.

Θετικοί ο Αθ. Εξαδάκτυλος και ο γιος του Αλ. Τσίπρα

Την ίδια ώρα, η ισχυρή «παρουσία» της πανδημίας στη χώρα γίνεται αισθητή με κάθε ευκαιρία, καθώς θετικός στον κορωνοϊό, αλλά απύρετος και με κόπωση διαγνώσθηκε χθες και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει πώς μολύνθηκε από τον ιό και προσθέτουν ότι έχει ήδη απομονωθεί όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί από χθες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο δεύτερος γιος του κ. Τσίπρα, μετά από την υποβολή του σε σχετικό τεστ.

Τόσο η Αθήνα, όμως όσο και η Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να ηγούνται των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που έφτασαν χθες στα 334, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση ιικού φορτίου να καταγράφεται στα βόρεια προάστια της Αττικής.