Λίγες είναι οι φορές, που οι Κυκλάδες βλέπουν να χιονίζει και να το στρώνει, όπως συμβαίνει από χθες το βράδυ σε Μύκονο και Τήνο, καθώς προελαύνει η κακοκαιρία “Ελπίς” στο “μάτι” της οποίας βρίσκονται και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Σήμερα, Κυριακή το πρωί στη Μύκονο, οι κάτοικοι αντίκρυσαν πρωτόγνωρες εικόνες καθώς η πυκνή χιονόπτωση έχει καλύψει το νησί απ άκρη σε άκρη ακόμη και τις παραλίες του.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Mykonos Live T.v. που δείχνουν την παραλία της Ψαρού και το γνωστό Beach bar Nammos όπως και το ομώνυμο παραθαλάσσιο εμπορικό κέντρο καλυμμένο από στρώμα χιονιού.

Ανάλογες εικόνες αντικρύζουν οι κάτοικοι και στην Τήνο, όπου επίσης έφτασε η χιονόπτωση ντύνοντας στα λευκά σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο νησί στις 24 και 25 Ιανουαρίου, ενώ οι τοπικές υπηρεσίες δίνουν αγώνα για να διατηρηθεί το καθαρό το οδικό δίκτυο και να λειτουργήσουν κανονικά οι υποδομές στα δίκτυα ύδρευσης και ρευματοδότησης.

«Ήδη, χωματουργοί έχουν αναλάβει, εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το έργο του Εκχιονισμού» αναφέρει η Έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη στο tinostoday.gr.

Το έστρωσε και στη Σύρο

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο, που  ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χινόπτωση είναι πιο έντονη.
Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο τις επόμενες ώρες.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.