Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του την Κυριακή ο σταθμάρχης Λάρισας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφού εξιστόρησε λεπτομερώς όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου με την φονική σύγκρουση των τρένων.

Η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη κράτησε περισσότερες από 7,5 ώρες με παρουσίαση των ισχυρισμών του προς την ανακρίτρια.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται τώρα σε όσα κατέθεσε ο σταθμάρχης στις ανακριτικές Αρχές, στη σκιά των νέων ντοκουμέντων που είδαν χθες στη δημοσιότητα, αποδεικνύοντας πως ο 59χρονος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους, με τραγικό δυστυχώς τρόπο.

Από την απολογία του πάντως προκύπτει ότι παραδέχτηκε το μοιραίο λάθος του, κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από καταθέσεις μαρτύρων στη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης.

Μεταφορά σταθμάρχη

“Είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν”

Ο δικηγόρος του Σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, συμπλήρωσε πως «δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα» και πρόσθεσε:

«Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Ακόμη, διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.

Σημειωτέον ότι ο συνήγορος ενός πολυτραυματία, Γιώργος Μπαρτζιώκης ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1, πως «από τις 6-7 το απόγευμα γινόταν ένα είδος πάρτι στον σιδηροδρομικό σταθμό, με προμήθεια διαφόρων ποτών από τη διπλανή καφετέρια».

«Όλοι οι θαμώνες τις καφετέριας θα πρέπει να πάνε στην αστυνομική διεύθυνση για να καταθέσουν τι έχουνε δει τις επίμαχες ώρες για τη μουσική και την οχλαγωγία», σημείωσε ο κ. Μπαρτζωκης, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «θα ανοίξουν τα στόματα και θα μιλήσουν πάρα πολλοί για το τι έγινε εκείνη τη βραδιά στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας». «Είναι σημαντικό ότι υπήρχαν πολλοί θαμώνες, η συγκεκριμένη καφετέρια δεν διαθέτει μουσική και σερβίρει μόνο καφέ», κατέληξε.

“Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, που έβαλα το τρένο…”

«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι» φέρεται να είπε ο 59χρονος σταθμάρχης, λίγα λεπτά μετά την φονική σύγκρουση στα Τέμπη, σε συνάδελφό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, όταν έληξε η βάρδιά του πήγε στον σταθμπο της Λάρισα, ώστε να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει προς το σπίτι του.

Μπαίνοντας στον σταθμό της Λάρισας και θέλοντας να χαιρετήσει τον συνάδελφό του, ακούει τον 59χρονο σταθμάρχη να μιλάει στο τηλέφωνο με την πυροσβεστική αναστατωμένος και όταν τον ρώτησε «τι έγινε» εκείνος του απάντησε «έχω σύγκρουση» με τον συνάδελφό του να τον ρωτάει «τί έκανες» και εκείνος του απάντησε «δεν ξέρω που έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι τι έκανα».

Ο έμπειρος σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια στο επάγγελμα, κοίταξε τον πίνακα ελέγχου των γραμμών και αμέσως είδε πως το κλειδί ήταν γυρισμένο. Τότε αντιλήφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ρωτούσε τον 59χρονο συνεχώς «πες μου τι ακριβώς έχει γίνει, τι έχεις κάνει;», ωστόσο εκείνος για λίγα λεπτά ήταν αμίλητος.