Σκηνές οδύνης και σπαραγμού εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (1/4) δολοφονήθηκε με πέντε μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Η κηδεία έγινε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 28χρονη κοπέλα που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε πολύς κόσμος, που με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια ήθελε να πει το δικό του «αντίο» στη κοπέλα, η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της 28χρονης Κυριακής

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς της άτυχης Κυριακής, οι οποίοι αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν την 28χρονη που δολοφονήθηκε άγρια μετά από μια σωρεία λανθασμένων χειρισμών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε σπεύσει επειδή κατάλαβε ότι κινδύνευε.

«Το παιδί μου!», φώναζε η μητέρα της Κυριακής, ενώ ο πατέρας της, μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στους δημοσιογράφους, ζήτησε θανατική ποινή για τους γυναικοκτόνους.

Άπαντες στη θέα του λευκού φέρετρου λύγισαν. Η άτυχη 28χρονη ήταν ντυμένη νύφη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Προφυλακιστέος ο δράστης – Θα μείνει στο ψυχιατρείο

Την ίδια στιγμή με την κηδεία, ο 39χρονος δολοφόνος οδηγούνταν στον ανακριτή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος που μαχαίρωσε εν ψυχρώ την άτυχη Κυριακή Γρίβα λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά τη μία το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας επιπόλαιων -σύμφωνα με τους γιατρούς- τραυμάτων, που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ο δράστης της δολοφονίας δεν ήταν σε θέση σήμερα να δώσει απαντήσεις στη δικαστική λειτουργό για όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, που επιτέθηκε και μαχαίρωσε την πρώην σύντροφό του.
«Δεν θυμάμαι τίποτα» λέει ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή Γρίβα

Ο γυναικοκτόνος παρέμεινε λίγα λεπτά στο ανακριτικό γραφείο. «Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» ήταν τα μόνα λόγια που είπε, απευθυνόμενος στην ανακρίτρια.

Είχε νοσηλευτεί 4 φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα σε πέντε μήνες

Ο συνήγορός του παρέδωσε υπόμνημα, όπου ο 39χρονος επικαλείται σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα, για τα οποία, όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια επτά φορές.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι μέσα σε ένα μόλις πεντάμηνο, το 2023, είχε εισαχθεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια. Με βάση τους ισχυρισμούς του 39χρονου, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο είτε μειωμένος καταλογισμός.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.