
Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην Ελασσόνα Θεσσαλίας η είδηση για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή σε τροχαίο δυστύχημα, το απόγευμα της Δευτέρας (23/10).
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, ο 16χρονος μαθητής από το Παλαιόκαστρο, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, έχασε την ζωή του όταν η μηχανή του συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο στην διασταύρωση της Μαγούλας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, περίπου στις 7 το απόγευμα.
Από την σφοδρή σύγκρουση, ο 16χρονος Ζάχος τραυματίστηκε θανάσιμα, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά του, σε φίλους και συμμαθητές του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο δικός τους άνθρωπος, «έφυγε» τόσο σύντομα από κοντά τους.
Από τις εικόνες στο σημείο του δυστυχήματος φαίνεται ότι τα δύο οχήματα, τα οποία βρέθηκαν εκτός δρόμου μετά τη σύγκρουση, έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης.
Διέφυγε τον κίνδυνο 17χρονος στην Κρήτη
Στο μεταξύ βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 17χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία καθώς ο μαθητής της Γ’ Λυκείου δείχνει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία του. Ο δρόμος όμως είναι μεγάλος.
Στο πλευρό του εκτός από τους γονείς και τους συγγενείς του βρίσκονται οι συμμαθητές του. Τα παιδιά είναι στην είσοδο του νοσοκομείου και ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επισκεφτούν τον φίλο τους αρνούνται πεισματικά να φύγουν.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για αίμα. Καθηγητές και γονείς μαθητών του ΓΕΛ Γαζίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην αιμοδοσία του Βενιζέλειου νοσοκομείου, για να δώσουν αίμα στον 17χρονο, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από 50 φιάλες αίμα.
Πώς έγινε το τροχαίο στο Ηράκλειο
Ο 17χρονος επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 18χρονος τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/10), όταν ξαφνικά προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.
Αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του οχήματος να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο μαθητής, τον οποίο απεγκλώβισε η Πυροσβεστική από το όχημα, να έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.