Αρχική Ελλάδα Σε καραντίνα Δένδιας και Φραγκογιάννης – Ο υπουργός είχε υποδεχθεί τον Αιγύπτιο...

Σε καραντίνα Δένδιας και Φραγκογιάννης – Ο υπουργός είχε υποδεχθεί τον Αιγύπτιο πρόεδρο

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ύστερα από επαφή, που είχε με άτομο θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Νίκος Δένδιας μπήκε σε καραντίνα μετά από συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Μιχαήλ- Χρήστο Διάμεση, που βρισκόταν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αργότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα μπαίνει προληπτικά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Δεν έχει διευκρινσθεί αν και εκείνος ήρθε σε επαφή με τον πρέσβη της χώρας μας στην Άγκυρα ή με άλλο πρόσωπο που διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και οι συνεργάτες του, αλλά και ο υφυπουργός θα υποβληθούν άμεσα σε τεστ.

Σημειώνεται πως από την έναρξη της πανδημίας έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα αρκετοί υπουργοί, χωρίς βέβαια να νοσήσουν από τον κοροναϊό, ενώ θετική είχε διαγνωστεί το προηγούμενο διάστημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ακυρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry), που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00.

Ο κ. Σούκρι βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Abdel Fattah Al-Sisi).

Πάντως, ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.