Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύμης σημειώθηκε στις 16:15 το απόγευμα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 24 χλμ στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κύμης με εστιακό βάθος 14,6 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τη δόνηση σε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και σε επίκεντρο στα 22 χλμ. ανατολικά της Κύμης.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος ανέφερε ότι ο σεισμός ταρακούνησε την περιοχή, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα ζημιές.

Δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις μικρότερου μεγέθους

Ακολούθησε μια ασθενής δόνηση στην ίδια περιοχή, στις 16:24, σε επίκεντρο που υπολογίζεται στα 17 χλμ. Νότια-νοτιοανατολικά της Κύμης. Το μέγεθος της δεύτερης αυτής δόνησης καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 2,4 Ρίχτερ.

Στις 16:33 σημειώθηκε ακόμα μία δόνηση, μεγέθους 3 Ρίχτερ, στα 21 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κύμης, σε εστιακό βάθος 16,8 χλμ.

Στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου χρήστες γράφουν τις δικές τους μαρτυρίες, από διάφορες περιοχές της χώρας. Πολλοί κάνουν λόγο για έντονες δονήσεις σε σχετικά κοντινή απόσταση από το επίκεντρο, με σύντομη διάρκεια. «Η πόρτα και οι τοίχοι κουνήθηκαν πολύ, ο σεισμός ήταν ισχυρός» γράφει κάποιος, σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.