Πόνος και θλίψη σε γειτονιά των Ιωαννίνων, όπου λίγο πριν από τις 15:00 της Δευτέρας,  ένας 17χρονος μαθητής αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, μέσα στο σπίτι του.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία καθώς και Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, που ενημερώθηκε από συγγενικό πρόσωπο του 17χρονου, δυστυχώς όμως, για τον μαθητή Λυκείου, ήταν αργά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο epirus-tv-news.gr.

Η είδηση του θανάτου του 17χρονου μαθητή Λυκείου βύθισε στο πένθος τους οικείους του και «πάγωσε» την πόλη των Ιωαννίνων.

Η νέα τραγωδία ήρθε συνειρμικά να προβληματίσει μετά και το άλλο τραγικό περιστατικό στη Βέροια, όπου ένας 15χρονος βρέθηκε προχθές νεκρός στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού του.

Τον 15χρονο βρήκαν οι γονείς του και ένας γείτονας, οι οποίοι τον αναζητούσαν. Τον εντόπισαν απαγχονισμένο στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού τους στον Παλαιό Πρόδρομο, το βράδυ της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2023.

Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς ο 15χρονος είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Ο 15χρονος δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, με την Αστυνομία να ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του. Είχε κάνει όμως παλιότερα μια ανάρτηση, που έγραφε ότι η αγάπη και η εκτίμηση έρχονται όταν κάποιος δεν είναι στη ζωή.

Οι νέες αυτοκτονίες απασχολούν τις αρχές και τους ειδικούς επιστήμονες, που ενθαρρύνουν τους γονείς να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά τους και να εκδηλώνουν την αγάπη τους.