Η σορός ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο.

Νωρίτερα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά οκτώ παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Από το πρωί οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος – ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών ανοιχτά της Λέσβου

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα τον Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν ένας Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου, λόγω των ισχυρών ανέμων, αφού προηγήθηκε μηχανική βλάβη, ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. Από την στιγμή εκείνη το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.

Στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα από την στιγμή, που έπεσε το σκοτάδι. (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)