Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, η οποία αποκάλυψε μεγάλη απάτη με θύματα επιχειρηματίες και εμπλοκή του “Μάξιμου Σαράφη”, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις.

Η επιχείρηση γίνεται με σκοπό την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Συνελήφθη ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. Φέρεται ως μέλος σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ενώ στις 600.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της εγκληματικής οργάνωσης, από τις περιπτώσεις απάτης, που έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πληροφορίες- είναι ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Οκτώ επιχειρηματίες θύματα της εγκληματικής οργάνωσης

Προς το παρόν και σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχει αποσπάσει η σπείρα είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της επιχείρησης που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στο λεκανοπέδιο, θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ποιος είναι ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, δήλωνε πως «ούτε φοβάμαι ούτε εκβιάζομαι» και πως «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και μέσων επικοινωνίας. Υπήρξε ταμίας στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management, της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Στην Novartis εργαζόταν, αρχικά, ως επικεφαλής Επικοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας και στη συνέχεια ως επικεφαλής Επικοινωνίας.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», την Πρωτοχρονιά του 2017, απειλούσε να πέσει στο κενό από την ταράτσα του ξενοδοχείου «Χίλτον». Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας ανέβηκε στο roof garden του ξενοδοχείου και τον έπεισε να κατέβει.

Ανακοίνωση της ΝΔ για άνευ προηγουμένου σκευωρία

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.

Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”».