Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα καραμπόλα με δεκάδες αυτοκίνητα σημειώθηκε στην Εγνατία οδό, κοντά στον Πολύμυλο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα και να προκληθούν ζημίες στα περισσότερα αυτοκίνητα. 

Μέχρι το απόγευμα υπήρχαν αυτοκίνητα στο σημείο, κάτι, που επέβαλε να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας-Έδεσσας.

Σύμφωνα με στοιχεία από την τροχαία, στο ατύχημα ενεπλάκησαν 33 οχήματα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Επί ώρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο) της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη, έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τα διόδια Πολυμύλου στο ρεύμα προς Κοζάνη, λόγω της πυκνής ομίχλης, αλλά και γιατί ορισμένοι οδηγοί δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και δεν είχαν μειώσει την ταχύτητα των αυτοκινήτων.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την καραμπόλα 

Οι περιγραφές των οδηγών για τη στιγμή του μεγάλου τροχαίου είναι συγκλονιστικές, καθώς το ένα αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στο άλλο, σε ένα… ντόμινο τρόμου.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς ένας Τούρκος οδηγός νταλίκας κατάφερε να φρενάρει πριν πέσει με τη σειρά του πάνω στα άλλα οχήματα. «Πρόλαβε ο άνθρωπος και σταμάτησε, αλλιώς θα μας έκανε κιμά», είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

«Η φίλη μου ήταν εγκλωβισμένη πάνω από 40 λεπτά, μακάρι να είναι καλά… Και έβλεπα πιο κάτω κόσμο, το ένα αυτοκίνητο χτυπούσε το άλλο, μπαμ μπαμ μπαμ», ακούγεται να λέει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας ενώ ένας άλλος οδηγός δήλωσε: «Σοκάρεσαι σε αυτές τις συνθήκες, τα μισά φώτα ήταν σβηστά».

 Τρεις οι καταγεγραμμένοι τραυματίες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις. Αρχικά είχε γίνει αναφορά για 13 τραυματίες, που όμως ήταν ελαφρά χτυπημένοι.

Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Και το αυτοκίνητο του υφυπουργού  Γιώργου Αμυρά

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα ήταν και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν καθ’ οδόν για τη Μικρή Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

Η Τροχαία Βέροιας απεγκλώβισε και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονταν στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη.

Στον χώρο έφτασαν και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.