Στους 74 νεκρούς και 187 τραυματίες έχουν φτάσει τα θύματα. Δύσκολο το έργο για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων. Πεζές περιπολίες σε ολόκληρη την περιοχή.-

 

Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.

Απολογισμός για τα θύματα

Στους 74 νεκρούς και 187 τραυματίες έχουν φτάσει τα θύματα της ολέθριας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Καλλιτεχνούπολη και έφτασε μέχρι το Μάτι, όπου και συντελέσθηκε η μεγάλη τραγωδία, σύμφωνα με ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Μαλλίρη, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 74, ενώ οι ενήλικες τραυματίες είναι 164, από τους οποίους οι 71 παραμένουν για νοσηλεία και οι 10 είναι διασωληνωμένοι. Επίσης 23 παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και 11 από αυτά νοσηλεύονται, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, καθώς το κέντρο της Πυροσβεστικής και οι άλλες υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις, και διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες.

Παράλληλα, κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ