Πρωτοφανή μέτρα τάξης έλαβαν οι αστυνομικές αρχές για περιφρούρηση του χώρου γύρω από το Εφετείο της Αθήνας όπου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός εν όψει συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την σημερινή διαδικασία, με πάνω από 2.000 αστυνομικούς να συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Ελικόπτερο και drone «σκανάρουν» την περιοχή

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή θα πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Επίσης, έχει αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.
Οι κλούβες έχουν κλείσει την πρόσβαση στη μία πλευρά της Λ. Αλεξάνδρας, την ώρα που κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στις πορείες που έχουν προγραμματιστεί για την δίκη

Συνολικά εκτιμάται πως πάνω από 10.000 άτομα θα συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο και η ΕΛΑΣ από το πρωί έχει κλείσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και τα γύρω στενά, ενώ έχει απαγορεύσει και το παρκάρισμα στην περιοχή.

Κλούβες της αστυνομίας στη Λ. Αλεξάνδρας

Από τις 6 το πρωί είναι σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας που έχει κλείσει τους γύρω δρόμους από το Εφετείο

Από νωρίς έχουν στηθεί κλούβες στους γύρω δρόμους, αλλά και στο Εφετείο, με τον κόσμο να έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται λίγη ώρα πριν την τελεσίδικη απόφαση της δίκης που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια.

Κόμματα, οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και απλοί πολίτες συγκεντρώνονται για να καταγγείλουν την δράση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, να διακηρύξουν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και να ζητήσουν δικαίωση για την δολοφονία του Παύλοου Φύσσα.

Πέρασαν 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, η οποία αποτέλεσε και την θρυαλλίδα για την έναρξη των δικαστικών ερευνών. Το δικαστήριο σήμερα θα τοποθετηθεί τελεσίδικα με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με την ενοχή των κατηγορουμένων, αλλά κυρίως να πάρει θέση για το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο χαρακτηρίζει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπό τον τίτλο του πολιτικού κόμματος. (Πηγή: iefimerida.gr)