Πρωτομαγιά με περιορισμένες εκδηλώσεις γιορτάζουν εν μέσω πανδημίας οι πολίτες  ανά την Ελλάδα, κάνοντας και  μικρές εξορμήσεις στις γειτονιές τους για να μαζέψουν λίγα λουλούδι από πάρκα ή αυλές, αφού στείλουν SMS ή εφοδιαστούν με σχετικές βεβαιώσεις.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέλη του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που πραγματοποιούν συμβολικές, όπως λένε, συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα στην Καμάρα είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις, κατά τις συγκεντρώσεις θα τηρηθούν  όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Το ΕΚΘ δεν συμμετείχε στις συγκεντρώσεις, αλλά στελέχη του προχώρησαν σε καταθέσεις στεφανιών για να τιμήσουν τους νεκρούς των εργατικών αγώνων.

Παράλληλα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για σήμερα, Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, «προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της».

«Καλούμε τις οργανώσεις  μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων με θρησκευτική ευλάβεια των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας» .