Σε άμεση προστασία των εκπαιδευτικών προχωρούν τα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη  μετά το τεράστιο θέμα που είχε προκύψει με τις προσαγωγές  στα αστυνομικά τμήματα μετά από μηνύσεις θερμοκέφαλων αρνητών.

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Παράλληλα έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ώσπου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται εγκύκλιος από τον Άρειο Πάγο, εναντίον των αρνητών και της βιομηχανίας μηνύσεων που καταθέτουν.

Προπηλακισμοί  από αρνητές γονείς

Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατεύσουν τους μαθητές, καθώς οι γονείς – αρνητές απτόητοι συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, με έναν πατέρα ο οποίος χθες εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο ο ίδιος, παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας ξαναπήγε στο σχολείο για να κάνει μήνυση στη διευθύντρια, με την οποία της ζητάει 2,7 εκατομμύρια ευρώ!

Νίκη Κεραμέως : Θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς

Και η υπουργός Παιδείας όμως, Νίκη Κεραμέως, πήρε θέση για το ζήτημα και εξήγησε σήμερα ότι ήδη από την περασμένη χρονιά «περάσαμε μια διάταξη με την οποία καλύπτουμε πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς μας.

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά».