Τρεις πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι παρά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων μετείχαν σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

Ύστερα από σχετική καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, αν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Λόγω της αναφοράς της καταγγελίας σε πολιτικά πρόσωπα, η δικογραφία αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, αν βέβαια προκύψουν ευθύνες και τεθεί θέμα διώξεων, κάτι, που μάλλον δεν φαίνεται στον ορίζοντα, δεδομένου ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ανεξάρτητα όμως από την έκβαση της προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελία ενεργώντας με το γράμμα του νόμου και εφόσον έγινε καταγγελία δεν μπορούσε να αποφύγει την έκδοση παραγγελίας. Επί της ουσίας βέβαια πρόκειται πάλι για μια προκαταρκτική, που διατάσσεται για τα μάτια του κόσμου… Παράλληλα θα δοθεί προφανώς η ευκαιρία στους συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς να προβούν σε δηλώσεις και να καταφερθούν κατά του αυταρχικού κράτους κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. (Πηγή: iefimerida.gr)