Γιατί αμφισβητείται η νομιμότητα των μέτρων, όταν μάλιστα όλοι οι επιστήμονες, αριστεροί, δεξιοί και ανένταχτοι, κάνουν εκκλήσεις να μένει ο κόσμος στα σπίτια του;

……………………………………………………..

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς  ομάδες ατόμων από τον χώρο του ΚΚΕ, που ήθελαν να κάνουν πορεία συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις  που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει επίθεση της Αστυνομίας εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής  στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι συμμετέχοντες τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.
Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.
Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές

Τα επεισόδια στην Πανεπιστημίου άρχισαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όταν μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να κάνουν πορεία και άρχισαν να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις , οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί.

Συνελήφθη 34χρονος μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Ένας 34χρονος, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που βρέθηκε φορτωμένο με κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην οδό Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή, ο 34χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται προληπτικά από το πρωί από την Αστυνομία, κατά την οποία προσήχθησαν και άλλα επτά άτομα, από διάφορα σημεία του κέντρου.

Το αυτοκίνητο με τα κατασχεθέντα, που οδηγούσε ο 34χρονος ανήκει στον πατέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησης του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Τελικά την 1η Μαρτίου 2019 είχε αφαθεί ελεύθερος με τέσσερις περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα: Υποχρεωτική διαμονή στον τόπο διαμονής του, απαγόρευση απομάκρυνσης από αυτήν παρά μόνο με άδεια εισαγγελέα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής του κάθε 1η, 10 και 20 κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Προς τι η διαδήλωση και εναντίον ποίων;

Σημειώνεται ότι κλειστές έμειναν για αρκετή ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αρκετοί πολίτες, κυρίως επαγγελματίες, από τους ελάχιστους, που έχουν απασχόληση αυτές τις μέρες.

Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί, που αναρωτήθηκαν προς τι η συγκέντρωση και η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.  Να διαμαρτυρηθούν εναντίον ποίων; Εναντίον των Αμερικανών και της Ευρώπης, κατά το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; Αυτά δεν τελείωσαν προ αμνημονεύτων ετών;

Και γιατί αμφισβητείται κάθε φορά η νομιμότητα των μέτρων, όταν μάλιστα όλοι οι επιστήμονες, αριστεροί, δεξιοί και ανένταχτοι επιμένουν ότι οι μέρες είναι δύσκολες λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού, κάνοντας εκκλήσεις να μένει ο κόσμος στα σπίτια του;

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους βουλευτές και τα μέλη του ΜΕΡΑ 25, που έκαναν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία και καθιστική διαμαρτυρία. Ακόμη οι Αμερικανοί είναι οι εχθροί; Αυτό είναι το αντικείμενο της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης ενός κόμματος σε μια εποχή, που η χώρα χτυπιέται αλύπητα από την πανδημία, την ανεργία και την οικονομική κρίση;