Νέα ευρεία σύσκεψη λαμβάνει χώρα στην Πολιτική Προστασία όσον αφορά τα μέτρα, τα οποία πρόκειται…

Νέα ευρεία σύσκεψη λαμβάνει χώρα στην Πολιτική Προστασία όσον αφορά τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να ληφθούν για την κακοκαιρία, που έρχεται και θα χτυπήσει τις ήδη λαβωμένες περιοχές στη Θεσσαλία.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει θέσει σε συναγερμό τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές, με ανθρώπους όχι μόνο να μην έχουν γυρίσει στα σπίτια τους, αλλά να βλέπουν με απόγνωση την επόμενη ημέρα.

«Εύχομαι να μην έρθει το νερό, που είχε έρθει… Παρακαλώ τον Θεό.

Μόνο τον Θεό, γιατί από τους ανθρώπους απογοητεύτηκα», είπε κάτοικος στην περιοχή της Θεσσαλίας, δείγμα της απόγνωσης, αλλά και της οργής.



Όσον αφορά τα σχολεία;

Ο δήμαρχος Παλαμά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν. Τα δεδομένα θα αξιολογούνται ανά ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, όταν ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού.

Τι σημαίνει αυτό;

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι μπορούν να πάρουν την απόφαση και να προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων.

Οι δήμοι για τρεις μέρες και οι Περιφέρειες για πέντε μέρες.



Συναγερμός έχει σημαίνει, λοιπόν, στην Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται από τη Δευτέρα (25/9) και εκτιμάται ότι θα πλήξει και πάλι τη Θεσσαλία, η οποία δεν έχει επουλώσει ακόμα τις πληγές της.



Αγώνας δρόμου

Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ομάδα εργασίας -από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους- για τον καθορισμό των έργων και μεταρρυθμίσεων που θα ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ERTNEWS “Σαββατοκύριακο από τις 6”, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του Ελλάδα 2.0, με συμπερίληψη έργων άμεσης αποκατάστασης και προσβασιμότητας.





Το άρθρο Πολιτική Προστασία: Νέα σύσκεψη για το νέο κύμα κακοκαιρίας-Τι θα γίνει με τα σχολεία (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.