Περισσότερες κατηγορίες οχημάτων θα έχουν ελεύθερη είσοδο  στον νέο Δακτύλιο της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση, στην οποία κατέληξαν  σήμερα οι συμμετέχοντες σε ευρεία σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στον Δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά οχήματα, τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου και όλα όσα έχουν κινητήρα Euro 6.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχων από την Τροχαία για παραβάσεις που αφορούν τον Δακτύλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 αυτοκίνητα, που έμπαιναν πριν ελεύθερα, θα γυρίσουν στο σύστημα «Μονά-Ζυγά».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει την επαναφορά του Δακτυλίου από τις 25 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας, αρχικά, ότι ελεύθερο «πάσο» θα έχουν μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε επόμενες δηλώσεις του, ωστόσο, τόνισε ότι «θα συζητηθεί ποια οχήματα θα εξαιρεθούν».

Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα και μετά το κυκλοφοριακό κομφούζιο των τελευταίων ημερών, που έγινε πιο έντονο λόγω των βροχοπτώσεων.