Παλιός γνώριμος των γαλλικών Αρχών είναι ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες…

Παλιός γνώριμος των γαλλικών Αρχών είναι ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες (2/12) το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο 26χρονος δράστης είναι εξτρεμιστής μουσουλμάνος και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον σχεδιασμό άλλης επίθεσης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εδώ και χρόνια στη λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Παράλληλα, φέρεται να πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές.

Το χρονικό της τρομοκρατική επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 19:00 (ώρα Ελλάδας), όταν ο συλληφθείς επιτέθηκε σε ένα ζευγάρι τουριστών στο Quai de Grenelle, λίγα μέτρα μακριά από τον Πύργο του Άιφελ, με μαχαίρι τραυματίζοντας θανάσιμα έναν Γερμανό υπήκοο.

Αμέσως μετά, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ ο 26χρονος επιτέθηκε με σφυρί σε άλλα δύο άτομα, με τους περαστικούς να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια, τρέχοντας να σωθούν.

Πριν τη σύλληψή του, ο 26χρονος φώναξε «Allahu Akbar» και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα της γενικότερης αγανάκτησής του, επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη», εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Γάζα.



«Δεν θα υποκύψουμε»

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, διεμήνυσε ότι η Γαλλία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τις αρχές επιβολής του νόμου για την άμεση κινητοποίησή τους.

«Μετά την αποψινή επίθεση στο Παρίσι, οι σκέψεις μου είναι με το θύμα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Χαιρετίζω το θάρρος και τον επαγγελματισμό της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην τρομοκρατία. Ποτέ δεν θα το κάνουμε», σχολίασε η Μπορν.



 

Το άρθρο Παρίσι: Ποιος ήταν ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.