Χωρίς προβλήματα άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές  των Επαγγελματικών Λυκείων, σύμφωνα με αναφορές του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο είναι μάθημα Γενικής Παιδείας

Το κειμενο στο οποίο εξετάστηκαν πραγματεύεται τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας νέος μέσα από την εθελοντική εργασία. Συγκεκριμένα, μεταξύ των δραστηριοτήτων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κείμενο σχετικά με τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

Στο λογοτεχνικό κομμάτι της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις βάσει του ποιήματος “Καταφύγια για τη νύχτα” του Μπέρτολντ Μπρεχτ. Το ποίημα αναφέρεται στις κοινωνικές ανισότητες, στη φτώχεια και στην ανάγκη να αλλάξει η όλη κατάσταση για πιο δίκαιο κόσμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σημερινή πρώτη ημέρα Πανελληνίων Εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι, αύριο, Παρασκευή 2 Ιουνίου, θα “μπουν” στον στίβο των Πανελλαδικών και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).