Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Πέταξαν πέτρες σε τζαμί των Τρικάλων οργισμένοι πολίτες – Φόβοι και για...

Πέταξαν πέτρες σε τζαμί των Τρικάλων οργισμένοι πολίτες – Φόβοι και για άλλες αντιδράσεις

Αναμενόμενες είναι οι ακραίες αντιδράσεις οργισμένων πολιτών μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάτι που άλλωστε έθεσε ως ερώτημα στον Ταγίπ Ερντογάν και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης  Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η πρώτη τέτοια αντίδραση σημειώθηκε στα Τρίκαλα όπου  ομάδα πολιτώνπέταξε πέτρες στην είσοδο του Κουρσούμ Τζαμί.

Τρίκαλα: Βανδάλισαν τζαμί ως απάντηση στον Ερντογάν για Αγία ΣοφίαΗ είσοδος του τζαμιού στα Τρίκαλα, χωρίς εμφανείς ζημιές

Οι πολίτες ξέσπασαν ως απάντηση στην απόφαση του Ερντογάν, κάτι που δεν αποκλείεται να έχει συνέχεια και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, τα ξημερώματα ομάδα Τρικαλινών πολιτών, ως ένδειξη διαμαρτυρία στην απόφαση του Ερντογάν να λειτουργήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί, αντέδρασαν πετώντας πέτρες στην είσοδο του Κουρσούμ Τζαμί ή αλλιώς Τέμενος Οσμάν Σάχ.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, η οποία έχει αναλάβει το έργο του εντοπισμού των δραστών της ενέργειας αυτής, όπως και την μέριμνα για να μην επαναληφθεί τέτοιο γεγονός.

Το Κουρσούμ Τζαμί ή Τέμενος Οσμάν Σάχ των Τρικάλων είναι ισλαμικό τέμενος, κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Μιμάρ Σινάν, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων. Ονομάζεται έτσι από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβδοσκέπαστος.