Στον εντοπισμό και στη διάσωση ενός 18χρονου πρόσφυγα προχώρησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Αμμόγλωσσας της Κω.

Ιδιωτικό σκάφος εντόπισε τον 18χρονο να κολυμπά προς τις ελληνικές ακτές, ενώ στο σημείο κατευθύνθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το πλήρωμα του οποίου τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στο λιμάνι.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για τις πρώτες βοήθειες.

Ο νεαρός ήταν εξαντλημένος, αλλά όχι σε βαθμό, που να κινδυνεύει η ζωή του.

Πιάστηκε ταχύπλοο με 20 μετανάστες

Επίσης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται προς τις ακτές της Κω.

Το περιπολικό σκάφος προέβη στη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του παραπάνω ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού

Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια επετεύχθη ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, όπου διασώθηκαν συνολικά 20 άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 «Έκθεση» και 187 «Εγκληματική Οργάνωση» του Ποινικού Κώδικα.