Περίπου 1.000 σπίτια έχουν καεί στην περιοχή της Ραφήνας και στο Μάτι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής Βαγγέλης Μπουρνούς.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και φοβόταν ότι η καταστροφή θα είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, προβλέποντας με οδύνη ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι από αυτούς, που κατέγραφε η πυροσβεστική υπηρεσία. Σήμερα ο κ Μπουρνούς εκτιμά ότι οι νεκροί θα υπερβούν τους 60, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των τραυματιών.

Εκατοντάδες είναι και τα αυτοκίνητα που κάηκαν, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειπαν για να τρέξουν προς την θάλασσα και να σωθούν.  Όμως οι καπνοί και η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν τους επέτρεπαν να βρουν τρόπο διαφυγής με αποτέλεσμα να καίγονται αβοήθητοι μέσα σε οικόπεδα. Εικόνα φρίκης αντίκρισαν τα σωστικά συνεργεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όταν έφτασαν σε ένα οικόπεδο, μέσα στο οποίο  υπήρχαν οι σοροί 26 ανθρώπων, που ήταν αγκαλιασμένοι. Ήταν γονείς με παιδιά και άλλοι συγγενείς, που συμμετείχαν, κατά πληροφορίες, σε μια οικογενειακή εκδήλωση.

Περιγράφονται πολλές τέτοιες εικόνες φρίκης, που δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν το μέγεθος της καταστροφής και της συμφοράς, που έχει λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.