Πάνω από 100 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μερικοί Έλληνες, προσάγονται σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό Κροατών χούλιγκαν που δεν έχουν συλληφθεί, για την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα τα οποία έχουν εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και τα σύνορα, ενώ έρευνες διεξάγονται και σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα airbnb στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα είχαν κάνει “book” Έλληνες οπαδοί για να φιλοξενήσουν τους Κροάτες.

Ενώπιον εισαγγελέα σήμερα οι χούλιγκαν -Έδωσαν δείγμα DNA

Δείγμα DNA έχουν δώσει οι μέχρι τώρα οι συλληφθέντες, για ταυτοποίηση, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του 29χρονου.

Σήμερα αναμένεται η παραπομπή τους στον εισαγγελέα ενώ δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος φέρεται να χτύπησε τον 29χρονο Μιχάλη σε αρτηρία στο χέρι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο άτυχος φίλαθλος της Ένωσης δεχόταν χτυπήματα με ρόπαλα ακόμα και τη στιγμή που είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος είναι ο δράστης και πλέον αναμένουν απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Συλλήψεις πέντε Κροατών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη πέντε ακόμα Κροατών χούλιγκαν που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από την OPAP Arena το βράδυ της Δευτέρας (7/8) προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών που φέρονται να ανήκουν στην φάλαγγα των Κροατών που έφτασαν οδικώς στην χώρα μας και ξεκίνησαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής, ο 29χρονος φίλος της Ένωσης.

Οι συλλήψεις έρχονται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου με πολλαπλές μαχαιριές.
Οι Κροάτες προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας».

Στην Αθήνα ο 19χρονος Κροάτης που επιχειρούσε να διαφύγει μέσω Κακαβιάς

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα μεταφέρεται ο 19χρονος Κροάτης που προσήχθη χθες στην Κακαβιά. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι είχε συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον νεαρό προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή κατά τη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος, που επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε μπήκε στη χώρα και εάν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κατσουρή.

Ο 19χρονος Κροάτης επιχείρησε να διαφύγει στη χώρα του μέσω Αλβανίας, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ελληνικό συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Δύο οπαδοί του ΠΑΟ μεταξύ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλοι οι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν για τρία κακουργήματα μεταξύ των οποίων, εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία.

Τέσσερις συλλήψεις στο President -Είχαν κρυφτεί στο ξενοδοχείο

Στα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια συμμετείχαν και τέσσερις από τους συλληφθέντες του «President». Είναι μεταξύ των εννέα (Έλληνες και ξένοι) που είχαν κρυφτεί στο ξενοδοχείο, τους οποίους οι Αρχές εντόπισαν, περικύκλωσαν το κτίριο και στη συνέχεια τους προσήγαγαν.

Από την Εισαγγελία δόθηκε εντολή να λάβουν καταθέσεις από τους Έλληνες συλληφθέντες που είναι στο νοσοκομείο και εν συνεχεία να τους αφήσουν ελεύθερους.

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη (9/8) στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό από όλους, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.