Εξηγήσεις στον εισαγγελέα θα δώσει σήμερα Δευτέρα (29.01.2024) ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που έχει μπει στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπως αποκάλυψε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ο Κων. Πολυχρονόπουλος, που αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να επισκεφθεί αυτοβούλως στον εισαγγελέα για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για απάτη και εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του Πολυχρονόπουλου ενημέρωσαν ότι τη Δευτέρα (29/01) θα πάει αυτοβούλως στον Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Έκλεισε την κοινωνική κουζίνα στην Πάτρα

Ο κ. Πολυχρονόπουλος βρισκόταν από το Σάββατο στην Πάτρα. Ωστόσο σήμερα και μετά τις αποκαλύψεις ανέστειλε τη δράση που είχε προγραμματίσει στην πλατεία Γεωργίου.

Στο πόρισμα που έφερε στο φως το «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται ότι από τον Ιανουάριο του 2020, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές. Το ποσό που αποκόμισε φέρεται να αγγίζει τα 600.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, γίνονταν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα χρήματα περνούσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Ψάχνουν τους λογαριασμούς συνεργατών

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο φερόμενων συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό. Η Αρχή έχει διατάξει τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγγενείς του, αποκομίζοντας περισσότερες από 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Αρχή διέταξε την δέσμευση «κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Κατηγορείται ότι συσσώρευσε περί τις 600.000 ευρώ από τις χορηγίες ανύποπτων δωρητών προς την οργάνωσή του. Τις οποίες μάλιστα ιδιοποιήθηκε διά του ξεπλύματος μέσω online τυχερών παιχνιδιών.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων.

Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha από την Πάτρα όπου βρίσκεται η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» για κοινωνικές δράσεις και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν. «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν» πρόσθεσε. «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα».

Σημειώνεται ότι στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού μίλησε και η αδελφή του, η οποία είπε ότι όλες οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας της και του συζύγου της, γιατί ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν είχε λογαριασμό. Δήλωσε ωστόσο, ότι ποτέ δεν ελέγχθηκαν αυτοί οι λογαριασμοί.