Έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να πλημμυρίσει ο Πηνειός εντός της πόλης της Λάρισας, υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Λαρισαίων καθώς το ύψος του νερού στον ποταμό έφτασε τα 10 μέτρα.

Παράλληλα συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές συνοικίες της πόλης από υπερχείλιση των φρεατίων με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί οικισμοί, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Στην Λάρισα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 670 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 193 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 190 άτομα.

Απεγκλωβίσουν κατοίκους με βάρκες

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν «παγιδευτεί» με νερό.

Μεταξύ άλλων και δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.
«Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια»

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

Κλειστά τμήματα της εθνικής οδού

Παραμένουν πολλά προβλήματα ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες από την κακοκαιρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι  η Εθνική Οδός για Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι κλειστή σε μεγάλα τμήματα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Εθνική Οδός και οι παράδρομοί της παραμένουν κλειστοί σχεδόν στη μισή χώρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, αλλά και την υπερχείλιση του Πηνειού.

Αναλυτικότερα, στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και όλοι οι παράδρομοί από την Κατερίνη μέχρι τη Λαμία.

Ακόμα, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην εθνική και στους προδρόμους της από την Λάρισα μέχρι την Ημαθία.

Τροχαία και Πυροσβεστική κάνουν ισχυρή έκκληση προς τους οδηγούς να μην κινούνται σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να μην δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα γύρω από την Εθνική και γίνεται πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.