Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία ασκήθηκε εις βάρος του 18χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο 18χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν.

Πλέον, κατηγορείται για «ανθρωποκτονία με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου στα πλαίσια ενδοοικογενειακής βίας».

Όπως έγινε γνωστό, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν αρχικά για ασήμαντη αφορμή (ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου χωρίς να τον ρωτήσει).

Εν συνεχεία, και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άσκησαν σωματική βία ο ένας στον άλλον χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και τα πόδια τους (σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια είχαν τσακωθεί και στο παρελθόν για παρεμφερή λόγο).

Τον κυνήγησε με το ψαλίδι

Ο καβγάς κλιμακώθηκε και ο κατηγορούμενος, αφού βρήκε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά τους, κυνήγησε τον 16χρονο αδελφό του, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στον χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα.

Ο κατηγορούμενος άνοιξε τη διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με τη χρήση του ψαλιδιού που είχε στην κατοχή του τραυμάτισε σοβαρά στην περιοχή του στήθους τον αδερφό του.

Περίπου στις 8:45 το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία, όπου βρήκαν τον 16χρονο αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου.

Στον χώρο της κρεβατοκάμαρας βρέθηκε το αντικείμενο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, ήτοι ένα ψαλίδι με μαύρη και κόκκινη λαβή, στην αιχμή του οποίου υπήρχε καστανέρυθρη ουσία.