Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε με ιδιωτικό σκάφος σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιώντας την νησιωτική του προεκλογική εκστρατεία, η οποία περιλαμβάνει ουσιαστικά το γύρο του Αιγαίου σε 9 μέρες.

Η αναχώρηση έγινε στις 11:30 π.μ. και η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύρου.

Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων Κασσελάκη

Σάββατο 20/4: Σύρος
Κυριακή 21/4: Πάρος, Νάξος, Αμοργός
Δευτέρα 22/4: Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη
Τρίτη 23/4: Καστελλόριζο, Ρόδος
Τετάρτη 24/4: Τήλος, Νίσυρος, Κως
Πέμπτη 25/4: Κάλυμνος, Λέρος,
Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκιοί, Πάτμος, Ικαρία
Παρασκευή 26/4: Φούρνοι, Σάμος, Χίος
Σάββατο 27/4: Ψαρά, Μυτιλήνη
Κυριακή 28/4: ‘Αη Στράτης, Λήμνος
Δευτέρα 29/4: Σκύρος

Ο Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφήθηκε ενώ έλυνε τους κάβους του σκάφους και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στις κάμερες, λέγοντας ότι η περιοδεία γίνεται για να αναδείξει τα προβλήματα των νησιών σε θέματα υγείας, παιδείας και συγκοινωνιών.

Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες νωρίτερα μέσα σε κλίμα ενότητας παρουσιάστηκε  το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι όρθιοι στην αίθουσα χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανέβηκε στο βήμα μετά από κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις που δέχεται.«Λοιπόν, εγώ έχω να πω σε όλο το σύστημα ένα πράγμα: Διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Γιατί το μόνο θαύμα είναι αυτό εδώ. Είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Στο στόχαστρο Κασσελάκη βρέθηκαν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασσιδιάρη. Δεν είμαι Μητσοτάκης, να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που  γεννούν αποτροπιασμό. Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω  στην Κοινοβουλευτική μου Ομάδα βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο “ο” ή “η” μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν» είπε.

Αμέσως μετά την παρουσία του ψηφοδελτίου ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές σε μπαρ στου Ψυρρή.