Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (κακουργιοδικείο) επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ η καταδικασθείσα θα ξανακαθίσει σύντομα στο εδώλιο για δολοφονία των μικρότερων κοριτσιών της.

Νωρίτερα, τα ισόβια δεσμά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προτείνει η εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά, ενώ ακολούθως η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Πάλι στο εδώλιο σε λίγες μέρες για τα μικρότερα παιδιά

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο, η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μετά από 99 συνεδριάσεις η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρίνα Ευάγγελου κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ομόφωνα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη  για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου για διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ψεύδους κατάθεσης για διάφορους μάρτυρες κατηγορίας.

Πώς αντέδρασε η Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης

Η απόφαση για την ενοχή της, απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται  να άκουσε ψύχραιμα την απόφαση για την ενοχή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Oλοκληρώθηκε η δίκη μετά από 14 μήνες

Πρόεδρος: Μετά από 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις λύεται η συνεδρίαση. Κυρία κατηγορουμένη, έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση.
Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη.
Πρόεδρος: Μια χαρά!

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αφαιρεί ομόφωνα χρόνο κράτησης 18 μηνών. Επικυρώνει κατάσχεση και διατάσσει δήμευση κατασχεθέντων ομόφωνα. Επιβάλλει ομόφωνα τα νόμιμα έξοδα στην κυρία κατηγορουμένη.

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα για διαβίβαση πρακτικών στην Εισαγγελία για ψευδείς καταθέσεις μαρτύρων.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα περί διαβίβασης πρακτικών.

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πριν λίγες ημέρες η εισαγγελέας είχε αγορεύσει επί ώρες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει ότι η κατηγορούμενη πρέπει να κριθεί ένοχη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, το τελευταίο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή και ο θάνατος του οποίου ξετύλιξε αυτό το σοκαριστικό κουβάρι των θανάτων χωρίς αιτιολογία, των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η εισαγγελέας είχε πει στην πρότασή της ότι ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και δεν έδωσε κάποιος γιατρός την ουσία αυτή στο παιδί. Στην αγόρευσή της τότε είχε υποστηρίξει ότι η Πισπιρίγκου είχε δηλητηριάσει το παιδί για να δράσει έτσι κατά του πατέρα του.

Αλ. Κούγιας: «Τεράστια δικαστική πλάνη και σκάνδαλο»

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της κατηγορουμένης, έκανε λόγο για «τεράστια δικαστική πλάνη και σκάνδαλο», ενώ κατηγόρησε τις ενόρκους πως «αντάλλασσαν μηνύματα στα κινητά τους», λέγοντας πως «δοκιμάστηκε ακραία ο θεσμός των ενόρκων» και πως επρόκειτο για «λάθος επιλογή».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τόνισε:

«Όλες τις υποθέσεις τις παίρνω προσωπικά. Να αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει πουθενά. Η κατηγορουμένη ήταν βεβαία ότι θα καταδικαστεί σε αντίθεση με εμένα που ήμουν βέβαιος πως θα αθωωθεί.

Για εμένα είναι δυσάρεστη έκπληξη. Πρόκειται για τεράστια δικαστική πλάνη και σκάνδαλο. Ανέλαβα το καλοκαίρι μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκα. Εκείνο που μπορώ να σας πω ήταν ότι υπήρχαν μόνο κουτσομπολιά και καταθέσεις για το αν ήταν ψύχραιμη ή δεν ήταν ψύχραιμη και δεν υπήρχε μια σοβαρή ιατροδικαστική.

Όταν μιλάω όχι περί αθωότητας, αλλά όταν εγώ διαβάζω μια δικογραφία, μπορώ να τη διαβάσω καλύτερα από τον καθένα. Μπορώ να διαβάσω μια δικογραφία και να γνωρίζω μόνος μου αν έχει διαπράξει ή όχι την πράξη. Εγώ από αυτά που διάβασα είδα ότι υπήρχε μια ανύπαρκτη προανακριτική διαδικασία με κουτσομπολιά.