Μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε από το πρωί στους δρόμους της Αττικής, καθώς είναι ελεύθερη από σήμερα η κυκλοφορία από Δήμο σε Δήμο για όλα τα Σαββατοκύριακα, με τον κωδικό 6 για …άθληση στο πλαίσιο της αποσυμπίεσης της ψυχολογικής κούρασης των πολιτών.

Η κίνηση το μεσημέρι Σαββάτου, είναι άκρως αυξημένη στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, με τις λεωφόρους που οδηγούν προς θάλασσα να είναι απροσπέλαστοι.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, αυξημένη κίνηση και μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού και στο ύψος της Παραλίας στο Καβούρι.

Μποτιλιάρισμα καταγράφηκε και επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από Τρεις Γέφυρες έως Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των δήμων τους με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν. Στο αυτοκίνητο επιτρέπονται έως τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Κηφισιά και από το Χαλάνδρι μέχρι τη Γλυφάδα, οι «σκασμένοι» από την κλεισούρα κάτοικοι του Λεκανοπεδίου βγήκαν για μια «ανάσα» με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ακόμα και με πατίνια…Εικόνες μεγάλης κίνησης στο Φλοίσβο, χαμός στις πλατείες της Αθήνας, χάος με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων και στην Εθνική Οδό.

 

flisvos

(Φωτό από protothema.gr)

Ξεκίνησαν για Σαλαμίνα, αλλά δεν επιτρέπεται η θαλάσσια μετακίνηση

Μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί και στο λιμάνι του Περάματος, από… επίδοξους εκδρομείς που σκόπευαν να περάσουν απέναντι στο νησί της Σαλαμίνας για μια μικρή και κοντινή απόδραση, αλλά δεν επιτρέπονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι, εντός Περιφέρειας Αττικής μπορεί κανείς να κινηθεί με αυτοκίνητο προς όποια κατεύθυνση θέλει, να πάει από τα βόρεια στα νότια προάστια, στο Σούνιο, το Λαύριο, την Κερατέα και σε όλες τις περιοχές εντός λεκανοπεδίου, δεν μπορεί ωστόσο να φτάσει σε περιοχές της Περιφέρειας για τις οποίες απαιτείται, είτε μετακίνηση με πλοίο (νησιά Αργοσαρωνικού), είτε πέρασμα από άλλο νομό (για τον δήμο Τροιζήνας περνά κανείς από τον δήμο Κορινθίας).

Το παραπάνω, αναφέρεται ρητά και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί για τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι σήμερα στο λιμάνι του Περάματος να είναι εξονυχιστικοί και όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να καλούνται να κάνουν αναστροφή.

Η αρχική κίνηση που δημιουργήθηκε, προκάλεσε σύγχυση και στο ίδιο το Λιμενικό, το οποίο και επικοινώνησε με το υπουργείο Ναυτιλίας για να επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και λόγω του «αλαλούμ» που δημιουργήθηκε αναμένεται εντός της ημέρας σχετική διευκρίνιση από το υπουργείο για τις θαλάσσιες μετακινήσεις.