Τελευταία βραδιά χωρίς γενικό lockdown και οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν από κόσμο, που βγήκε να διασκεδάσει και να ψωνίσει, λες και θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου…

Μικροί και μεγάλοι ξεσάλωσαν, στήνοντας χορούς, ακόμη και στο κέντρο στην οδό Ερμού, ενώ αργότερα πολλοί Αθηναίοι έφυγαν για τα χωριά, τους, όπως έδειξαν τα κανάλια και γράφουν οι ιστότοποι.

Σύμφωνα με περιγραφές, σημειώθηκε μποτιλιάρισμα, που θύμιζε άλλες εποχές σε πολλούς οδικούς άξονες της Αττικής, καθώς οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους είτε για να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες αγορές πριν από το lockdown είτε για να ταξιδέψουν εκτός Αθηνών ώστε να προλάβουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από το πρωί στις 6:00 έως τις 17:00 το απόγευμα πέρασαν από τα διόδια Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας συνολικά 43.996 οχήματα.

Ειδικότερα, πέρασαν 22.780 από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία για τυχόν διασπορά του ιού από την πρωτεύουσα σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν να φύγουν τα εξοχικά τους προκειμένου να περάσουν εκεί τις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αττική καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δύο ετών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

«Μποτιλιάρισμα» όμως δεν καταγράφηκε μόνο στους δρόμους, αλλά εντός και εκτός καταστημάτων λιανικής και σούπερ μάρκετ με τους πολίτες να βιάζονται να κάνουν τα τελευταία ψώνια πριν την επιβολή του lockdown.

(Με πληροφορίες από efsyn.gr)