Ανενόχλητος δρούσε ο 23χρονος Σύρος, που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και έκανε επιθέσεις σε γυναίκες, μέχρι στιγμής σε επτά, όπως προκύπτει από μία ακόμα παθούσα, που εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών χθες (22/11).

Η γυναίκα κατήγγειλε επίθεση από τον 23χρονο «δράκο» των Εξαρχείων, τον οποίο και αναγνώρισε, ανεβάζοντας έτσι τις περιπτώσεις επιθέσεων που εξαπέλυσε σε επτά.

Μέχρι τώρα τον είχαν καταγγείλει πέντε γυναίκες, καθώς και ένα 13χρονο κορίτσι. «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα», φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 23χρονος στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα καταγγελία, η έβδομη κατά σειρά, αναμένεται να προστεθεί στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Ωστόσο ανακύπτουν πολλά ερωτήματα για την αδράνεια των αρχών, τόσο ως προς την μη παρουσία του 23χρονου στη δομή της Μαλακάσας, όσο και για το γεγονός ότι έπρεπε να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Α Τ Ωρωπού.

Τι κατέθεσε η 7η γυναίκα για τον 23χρονο «δράκο»

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 31χρονη γυναίκα στην ΕΛ.ΑΣ. όλα έγιναν στις 16 Νοεμβρίου και πάλι στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως υποστήριξε ο 23χρονος Σύρος την παρακολουθούσε και προσπάθησε να της επιτεθεί σε πολυσύχναστη οδό στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνη, όπως υποστήριξε, έντρομη άρχισε να τρέχει και ζήτησε βοήθεια από περαστικούς, με τον δράστη να σταματά να την καταδιώκει και να εξαφανίζεται στα γύρω στενά.

Σοκάρει και προκαλεί: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα»

Υπενθυμίζεται ότι ο «δράκος» των Εξαρχείων οδηγήθηκε χθες (22/11) το απόγευμα στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο. Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Για τους αστυνομικούς, θεωρείται ότι ίσως δεν πρόκειται για τα μοναδικά θύματά του, και πως αν δοθεί η φωτογραφία του στη δημοσιότητα -κάτι για το οποίο απαιτείται εισαγγελική διάταξη- ίσως υπάρξουν και νέες καταγγελίες.

Στην παρανομία, αλλά ουδείς τον έλεγχε

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διοικητική διερεύνηση σχετικά με την μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο, μετά την αποφυλάκισή του, τον Αύγουστο του 2023.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνεται ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Πρόκειται για το Τμήμα όπου έπρεπε να δίνει το παρών ο 23χρονος, τρεις φορές το μήνα, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ από την αποφυλάκισή του και μετά.

Παράλληλα, προέκυψε πως από τις 2 Απριλίου του 2021, βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας, καθώς την 1η Απριλίου του 2023, έληξε η άδεια παραμονής του, χωρίς ποτέ να ανανεωθεί.

Όσον αφορά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ο δεύτερος αφορούσε την υποχρεωτική του διαμονή στη δομή της Μαλακάσας.

Ούτε και αυτόν τον όρο όμως τήρησε, αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στην εν λόγω δομή.
Την Παρασκευή στον ανακριτή

Ο συλληφθείς, μετά την προθεσμία που έλαβε χθες Τετάρτη, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 22ης ανακρίτριας στις 11:00 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής (24/11).