Ξέσπασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (22/9) ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τις…

Ξέσπασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (22/9) ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τις ανακρίβειες που ακούγονται για την πόλη, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Τα νερά της Μαγνησίας, όσο και αν αντλούμε, το νερό, επιστρέφει πίσω. Πλέον, τα εδάφη της Μαγνησίας και γύρω γύρω δεν μπορούν να δεχτούν ούτε μια σταγόνα νερό. Είναι τέτοια η κατάσταση και αλίμονο, αν ξαναβρέξει», είπε ο δήμαρχος Βόλου, λίγο πριν ενημερώσει ότι αρχίζει από βδομάδα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη.

Ο Αχιλλέας Μπέος ξεκίνησε, μιλώντας για τη λίμνη Κάρλα, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ.

«Έχει δημιουργηθεί μία νέα λίμνη δίπλα από την Κάρλα και ίσως χρειαστεί και 3 χρόνια να φύγει αυτό το νερό που μέσα έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα, μαντριά κλπ. και έχει φυσικά τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας που δεν λειτούργησε. Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον κ. Καλογιάννη, όταν χαλάει ο βιολογικός, τα λύματα πάνε στον Πηνειό και μετά στο Αιγαίο, στη θάλασσα. Εδώ υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα», σημείωσε κατά την συνέντευξη τύπου ο Αχιλλέας Μπέος.

«Σήμερα, με στοιχεία και έγγραφα κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν ψάχνω να βρω κάποιος υπεύθυνο αλλά να σταματήσει αυτό το έγκλημα, δηλαδή αν είναι δυνατόν μία περιοχή που έχει μια δύσκολη κατάσταση, παίρνουμε αυτή την κατάσταση και τη μεταφέρουμε σε έναν αστικό χώρο, όπως είναι ο Βόλος και μολύνουμε τον Παγασητικό; Γατί αυτό έχει γίνει. Ο Παγασητικός τουλάχιστον μέχρι την Αγιά είναι ακατάλληλος. Τα λύματα αυτά περίπου 700. 000 κυβικά την ημέρα έχει ροή αυτά τα τοξικά λύματα δίπλα από την Κάρλα προς τον Παγασητικό. Στον Παγασητικό δεν είναι μόνο τα λύματα αυτά, υπάρχουν και ακάθαρτα από τα μαντριά, ψόφια πρόβατα και όλα αυτά δημιουργούν μία επικίνδυνη κατάσταση για τα νερά», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε δε, ότι «οι δείκτες του έχουν πάνω από 300.000 ολικά κολοβακτηρίδια, εντερόκοκοι και Ε.Coli. Υπάρχει μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Το νερό στις αλυκές είναι μη πόσιμο», όπως διευκρίνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Για την επόμενη εβδομάδα ο δήμος Βόλου θα δίνει δωρεάν νερό κάθε μέρα μεσημέρι και απόγευμα», όπως είπε, ενώ ζήτησε από τους πολίτες «να μην ακούνε κάποιους περίεργους τύπους, χαβαλές, που εκτός από φλώροι είναι και νούμερα, που δημιουργούν αναστάτωση σε κόσμο που έχει πόνο».

«Εδώ μιλάμε για μεγάλη αλητεία», είπε ο Αχιλλέας Μπέος, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έγιναν ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο και πριν την κακοκαιρία.

«Είπαν ότι πάνω από 2 χρόνια θα χρειαστεί ο Βόλος να σταθεί στα πόδια του. Τι λέτε βρε γελοίοι; Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα», είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Ποιος σας ρώτησε; Με τι γνώσεις κοπρίτες, σπέρνετε ανησυχίες στον κόσμο; Τη Δευτέρα ξεκινάει ο στολισμός της πόλης.

Νούμερα, φλώροι, που σας ανέχονται κάποιοι. Αρκετά. Μην ασχολείστε. Πέστε ό,τι θέλετε, μην σπέρνετε προβληματισμούς στον κόσμο, γιατί έχει περάσει πολλά.

Όλες οι ζημιές και καταστροφές να μην καλυφθούν, αλλά να γίνουν έργα αντάξια των προσδοκιών της πόλης, να γίνουν καινούρια και σταθερά και όλα αυτά χρειάζεται μια χρηματοδότηση», είπε ο Αχιλλέας Μπέος, επιβεβαιώνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε 14 εκατ. ευρώ για αυτές τις «μικροδουλειές», όπως τις χαρακτήρισε.

Το άρθρο Ξέσπασμα Μπέου: «Τι λέτε βρε γελοίοι; Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.