Σε ουσιαστικό στάδιο εισέρχεται η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή. 

Τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας έλαβαν κλήση για απολογία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην ανάκριση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας εγκαλείται για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, Στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Ν.Παππά είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ο επιχειρηματίας ζήτησε προθεσμία για ετοιμάσει την απολογία του και θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας στις 31 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά.